“Shokët tanë kanë rënë”, ushtari rus e pranon: Po i kemi humbur 26 mijë trupa në Ukrainë (VIDEO)

Teksa lufta në Ukrainë po vijon në muajin e tretë të saj, viktimat nga të dy palët vijojnë të shtohen.

Një ushtar rus ka pranuar se humbjet e trupave ruse në Ukrainë janë shumë të mëdha. Pas disa përgjimeve të bëra nga spiunët ukrainas, dëgjohet një ushtar rus i cili ka thënë se kanë humbur jetën 25900 luftëtarë në luftë.

“Djemtë tanë janë vrarë” i thotë ushtari një shoku në një transkript të postuar në internet nga shërbimi sekret i Ukrainës.

“Tregimi zyrtar është një gjë, por unë do t’ju them tani – 25,900 kanë vdekur. Kjo është në dy muaj”, shton ai.

Në një pjesë tjetër të telefonatës së përgjuar, një ushtar i dytë flet për vdekjen e tmerrshme të një prej komandantëve të tij të lartë.

“Fluturoi komandanti i brigadës. Zorrët e tij u grumbulluan dhe i vendosën përsëri në stomak. Ata e dërguan me helikopter. E çuan në Rusi dhe aty iu doli zemra’ u shpreh ai.

Asnjë prej këtyre llogarive nuk mund të verifikohet në mënyrë të pavarur, por numri i të vdekurve përafërsisht lidhet me atë që pohon Ukraina – se 22,800 rusë janë vrarë.

Llogaria e një komandanti që u vra me gjasë një kolonel përputhet gjithashtu me të dhënat zyrtare të mbledhura nga Rusia që sugjerojnë se shumë oficerë të rangut të lartë kanë vdekur.

Ndërsa qeveria ruse ka dhënë vetëm përditësime të rralla për numrin e vdekjeve të pësuar nga forcat e saj të armatosura, njoftimet nga qeveritë lokale dhe gazetat sugjerojnë se të paktën 317 oficerë kanë vdekur duke luftuar.