Shefi i policisë së Ukrainës: 1200 trupa mbeten të paidentifikuar

Deri në 1200 trupa, përfshirë disa të gjetur në varreza masive, nuk janë identifikuar ende, ka thënë kreu i Policisë Kombëtare të Ukrainës, sipas agjencisë së lajmeve Interfax.

Ihor Klymenko tha për Interfax se procedimet penale ishin hapur në lidhje me vdekjen e më shumë se 12,000 njerëzve, shumë prej tyre të gjetur edhe në varre masive.

Rreth 75% e të vdekurve ishin burra, rreth 2% fëmijë dhe pjesa tjetër gra, tha ai. Më shumë se 1,500 civilë vdiqën vetëm në rajonin e Kievit, me 116 trupa të gjetur në një varr të vetëm në qytetin e Bucha, tha ai.

Oficerët e zbatimit të ligjit ende po gjenin disa trupa çdo javë, shtoi ai.

Ai tha se identifikimi i disa prej trupave po merrte një kohë të gjatë.

“Ky është një proces i gjatë, mjaft i mundimshëm, sepse shumë trupa janë në gjendje kalbjeje” dhe nuk mund të identifikohen, tha ai për Interfax./albeu.com