SHBA nuk ndalet, vendos sanksione të reja kundër Rusisë, në shënjestër dhe prodhuesi i avionëve luftarakë

Shtetet e Bashkuara kanë vendosur sanksione ndaj mbi 100 objektivave dhe kanë ndaluar importin e arit të ri rus, thotë Departamenti Amerikan i Thesarit.

Lëvizjet në listën e zezë 70 entitete dhe 29 individë, gjë që ngrin çdo aset të mbajtur në SHBA dhe i ndalon ata të bëjnë biznes ose të kryejnë transaksione financiare me institucionet amerikane.

SHBA do të synojë konglomeratin shtetëror të mbrojtjes ruse Rostec dhe banka të shumta, duke përfshirë Bankën e Moskës, thotë Departamenti i Thesarit, raporton BBC.

Thesari thotë se “ombrella e menaxhimit të Rostec përfshin më shumë se 800 entitete në një gamë të gjerë sektorësh” dhe se të gjitha entitetet që zotërojnë 50% ose më shumë, drejtpërdrejt ose tërthorazi, nga Rostec janë të bllokuara.

Gjithashtu u sanksionua United Aircraft Corporation, prodhuesi i avionëve luftarakë të Rusisë MiG dhe Sukhoi, avionë që fluturojnë gjithashtu nga aleatët e SHBA, duke përfshirë disa anëtarë të NATO-s – dhe që është në pronësi të shumicës nga Rostec.

Thesari i SHBA-së thotë se kjo synon “të dobësojë aftësinë e Rusisë për të vazhduar sulmin e saj ajror ndaj Ukrainës”.

Shtuar 28.06.2022 17:33