Sesioni i 11-të në histori, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së mblidhet për pushtimin rus të Ukrainës

Ky është vetëm sesioni i 11-të i posaçëm urgjent i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së që nga i pari në vitin 1956. Natyra e rrallë e këtij takimi nënvizon shqetësimin e madh rreth kësaj krize.

Sesioni i mëngjesit do të nisë me fjalimet e presidentit të Asamblesë së Përgjithshme (GA) dhe sekretarit të përgjithshëm, të ndjekur nga më shumë se 100 anëtarë të OKB-së gjatë ditëve në vijim.

Diplomatët presin një votim mbi një projekt-rezolutë  e cila është ende duke u negociuar të mërkurën.

Këshilli i Sigurimit i OKB-së e thirri këtë sesion pasi u pengua të vepronte kur Rusia vuri veton ndaj një projekt-rezolute të SHBA-së të premten, e cila dënonte agresionin e saj kundër Ukrainës dhe kërkonte tërheqjen e menjëhershme të të gjitha trupave të saj nga vendi.

Draft rezoluta e AP pritet të kalojë sepse asnjë komb nuk ka të drejtën e vetos në këtë dhomë, por nuk është ligjërisht detyruese si rezolutat e Këshillit të Sigurimit.