Rritet presoni ndaj Serbisë, Palmer bisedon me Vuçiç për njohjen e Kosovës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës rrisin presionet ndaj Beogradit zyrtar  për nënshkrimin e marrëveshjes me Serbisë dhe Kosovës për njohjen reciproke të tyre.

Edhe presidenca serbe ka konfirmuar se me Palmer është diskutuar mbi marrëveshjen me Kosovën.

“Presidenti Vuçiç theksoi posaçërisht se Serbia do të vazhdojë të përpiqet për arritjen e një kompromisi të vërtetë dhe të qëndrueshëm në zgjidhjen e çështjes së Kosovës dhe Metohisë, duke mbrojtur interesat e serbëve atje, si dhe duke ruajtur shtetin dhe interesat kombëtare të Serbisë”, thuhet në deklaratën për median.

Palmer theksoi se Shtetet e Bashkuara mbështesin procesin e udhëhequr nga Bashkimi Evropian dhe shtoi se ai pret që dialogu të vazhdojë së shpejti, duke theksuar rëndësinë e zbatimit të Marrëveshjes së Brukselit dhe duke rikonfirmuar angazhimin e Shteteve të Bashkuara për dialog dhe bisedime për çështje të diskutueshme.


Shtuar 16.03.2021 13:05

Tags: ,