“Rreziku për luftë bërthamore i ulët”, reagimet pas lëvizjes së Putin: Ka gjasa për llogaritje të gabuara

Analistët në Institutin për Studimin e Luftës (ISW) me bazë në Uashington kanë thënë se rreziku i përshkallëzimit të luftës bërthamore “mbetet jashtëzakonisht i ulët”.

“ISW vazhdon të vlerësojë se Putini është një aktor që kundërshton rrezikun, i cili kërcënon në mënyrë të përsëritur se do të përdorë armë bërthamore pa asnjë qëllim për të vazhduar për të thyer vendosmërinë perëndimore”, shkruan ISW.

Sidoqoftë, Fushata Ndërkombëtare për Shfuqizimin e Armëve Bërthamore e quajti njoftimin e Putinit një përshkallëzim jashtëzakonisht të rrezikshëm.

“Në kontekstin e luftës në Ukrainë, gjasat për llogaritje të gabuara ose keqinterpretime janë jashtëzakonisht të larta. Ndarja e armëve bërthamore e bën situatën shumë më keq dhe rrezikon pasoja katastrofike humanitare”, thuhet në Twitter. /albeu.com


Shtuar 26.03.2023 11:41