Rita Ora dhuron kostumin popullor për Muzeun Etnografik të Tiranës (FOTO LAJM)

Bashkia Tiranë ka treguar projektin e ndërtimit të Muzeut Etnografik të Tiranës, i cili do ndërtohet brenda godinës “Sarajet e Toptanëve.”

Në këtë muze do të ekspozohet dhe kostumi tradicional shqiptar, i cili u vesh nga Rita Ora në klipin e këngës “Gunna”. Lajmin e ka bërë të ditur, kryetari i Bashkisë Tiranë, Erion Veliaj nëpërmjet një statusi në Twitter.

“Shumë faleminderit Besnik Sahatçiu, Vera Ora dhe Elena Ora për ndihmën ndaj komunitetit të mësuesve shqiptarë në Londër duke e kthyer “Queens Arms” në qender komunitare!

Falenderime pa fund Rita Ora, që i dhurove Bashkisë së Tiranës kostumin popullor shqiptar, që ne ta fillojmë Muzeun e ri Etnografik me një ‘Bang’”, shkruan Veliaj.


Agjencia Shtetërore për Shpronësimin shpalli me 20 Gusht kërkesën për shpronësim për interes publik të pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga projekti “Restaurimi dhe rijetësimi i ‘Banesa e Toptanasve’, Muzeu Etnografik i Tiranës”.

Kërkesa u publikua në Fletoren Zyrtare, ndërsa subjekti kërkues i këtij projekti është Bashkia Tiranë.

Pas zjarrit të qëllimshëm që përfshiu “Sarajet” në datën 16 gusht, kryetari i bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj deklaroi se kishte kërkuar shpronësimin e përshpejtuar të pronës, e shpallur monument kulture.