Rama mbërriti në Athinë, stadiumi Galaci i tejmbushur me njerëz, “Protothema”: 2 mijë persona udhëtuan nga Shqipëria

Nga ora 9 e mëngjesit, njerëzit nisën të mblidhen në Klisto të Galatsit, ku kryeministri Edi Rama do të flasë para mijëra bashkatdhetarëve të tij. Pak para orës 12, Klisto u mbush me njerëz.

Rama mbërriti në Athinë pak pas orës 11 të mëngjesit, i shoqëruar nga bashkëshortja Linda dhe disa nga ministrat e tij. Masat e sigurisë të marra nga policia greke është drakoniane.

Prezenca e policisë në Galatsi është e fortë, për të shmangur ekstravagancat ndërkohë që të pranishmit kalojnë me makineri kontrolli, përpara se të hyjnë në sheshin e Galatsit .

Fjalimi i tij ishte planifikuar për në 11, por është vonuar. Më herët jashtë të Klisto, është shkaktuar edhe një incident i vogël mes të pranishmëve, pasi kanë qenë 3-4 persona që kanë pohuar se Rama po provokon Mitsotakis, ndërsa disa të tjerë kanë reaguar: “Mos i vini zjarrin dy popujve”.

Në të njëjtën kohë, jashtë Klistos së Galatsit, rreth 30 mbështetës të opozitës filluan të bërtisnin me parulla dhe të protestonin kundër Ramës.

Ndërkohë, vizita mund të cilësohet private, duke qenë se ai nuk do të ketë asnjë kontakt zyrtar, por zoti Rama do të rrethohet nga një eskortë e rëndë policie dhe një automjet të blinduar.

Siç u bë e ditur, të paktën 2000 persona kanë udhëtuar nga Shqipëria drejt Greqisë, për të ndjekur fjalimin e kryeministrit shqiptar.