Pse duhet të pini shumë ujë gjatë shtatzënisë

Uji është shumë i rëndësishëm për trupin tonë dhe ne kemi nevojë të pimë mjaftueshëm çdo ditë, aq më tepër gratë që janë shtatzëna.

Kjo sepse uji mund të sigurojë ambientin ideal në mitër për fetursin që mbani, por gjithashtu ndihmon trupin tuaj në çdo ndryshim që ndodh gjatë kësaj periudhe të bukur të jetës.

Pirja e të paktën 8 gotave ujë rekomandohet për gratë shtatzëna.

Shikoni më poshtë janë 5 përfitimet që gratë shtatzëna marrin nga uji:

– Parandalon infeksionet.

– Lehtëson rrjedhën e ushqyesve tek foshnja.

– Parandalon lindjen e parakohshme gjatë tremujorit të parë.

– Parandalon hipertensionin dhe problemet me zemrën.

– Ndihmon në mbajtjen e foshnjës gjithmonë të lagur në qesen e tij amniotike./albeu.com

Shtuar 23.06.2021 15:55