Presidentja e KE – Rusisë: Koha kur përdorje energjinë për të na shantazhuar, ka mbaruar

Më shumë për blerjet e vazhdueshme të Evropës të energjisë ruse,  shefja e BE-së Ursula von der Leyen thotë se Rusia nuk do të jetë më në gjendje të përdorë energjinë për të shantazhuar kontinentin.

Presidenti i Komisionit Evropian tha se Rusia nuk do të lejohet të kërkojë pagesë në rubla për naftën dhe gazin e saj, siç ka njoftuar Moska, pasi kjo do të ishte anashkalimi i sanksioneve.

“Ky do të ishte një vendim i njëanshëm dhe një shkelje e qartë e kontratës,” tha ajo.

“Do të ishte një përpjekje për të anashkaluar sanksionet. Ne nuk do të lejojmë që sanksionet tona të anashkalohen. Koha kur energjia mund të përdoret për të na shantazhuar ka mbaruar.”

Më parë, kancelari gjerman Olaf Scholz gjithashtu refuzoi të paguajë energjinë në rubla, duke thënë se monedha për pagesat ishte specifikuar tashmë në kontrata./albeu.com

Shtuar 24.03.2022 19:57