“Po vrasin njëri-tjetrin”, mediat e huaja: Mafiozët shqiptarë janë shtuar shumë, pse po e lënë Ekuadorin për Perunë

Mediat e huaja kanë folur lidhur me trafikun e lëndëve narkotike nga ana e mafias shqiptare në Amerikën Latine.

Sipas burimeve nga këto media, më shumë se dy mijë kilogramë drogë e kamufluar në kanaçe me asparagus përfundoi në duart e policëve.

Emrat e personave të përfshirë janë Malo Franc dhe Meta Gentjan, shtetas shqiptarë, të dyshuar si anëtarë të një mafie ndërkombëtare të dedikuar për trafikun e drogës.

Sipas informacioneve të policisë, ata hynë ilegalisht në Peru në nëntor të vitit të kaluar, përmes Huaquillas, në kufi me Ekuadorin dhe u vendosën në Trujillo dhe prej andej drejtonin transportin e drogës në Evropë.

Dyshja shqiptare tashmë kishte një rekord në vendin e tyre, pikërisht për trafikun e paligjshëm të drogës. Sipas mediave ekuadoriane, numri i mafieve shqiptare u rrit aq shumë, sa ata filluan të vrisnin njëri-tjetrin.

Në Peru, mafiozët e serbëve, meksikanëve dhe madje edhe venezuelianëve ishin parë të vepronin, por raste të lidhura me shtetas shqiptarë nuk u raportuan kurrë.

Kapja e Franc Malos dhe Gentjan Metës përfaqëson për policinë e antidrogës konfirmimin se mafia shqiptare tashmë është instaluar në Peru.