Po shlyente borxhin ndaj bandës që e nxorri nga burgu, arrestohet sërish në “shtëpi bari” 32-vjeçari shqiptar në Angli

Një kopshtar kanabisi shqiptar i gjetur duke kultivuar në një fabrikë në Yorkshire u gjet sërish duke prodhuar kanabis në një vend të dytë në Uells pasi u lirua nga një qendër paraburgimi. Vlera e mundshme e drogës për të cilën ai ishte përgjegjës ishte rreth 200,000 £.

Petrit Gasi, 32 vjeç, u arrestua nga policia në një fabrikë kanabisi në Maesteg pasi oficerët u detyruan të ndërhynin në shtëpinë dykatëshe të transformuar në një kopsht kanabisi. Dhoma e ndenjes dhe dy dhomat e gjumit në katin e sipërm ishin shndërruar në dhoma rritjeje ndërsa Gasi flinte në një dhomë të vogël.

Në total u sekuestruan 161 bimë kanabisi dhe u gjetën pajisje ndriçimi dhe ventilimi. Një seancë dëgjimore në Gjykatën e Cardiff Croën të ​​mërkurën deklaroi se rendimenti i vlerësuar i këtyre bimëve ishte midis 4,508 g dhe 30,224 g me një vlerë midis 18,000 dhe 70,200 £.

I pandehuri u arrestua dhe u zbulua se ai ishte arrestuar më parë në Doncaster, South Yorkshire, ku kishte punuar si kopshtar në një fabrikë tjetër kanabisi. Ai tha se ishte trafikuar në Mbretërinë e Bashkuar nga Shqipëria në mënyrë të paligjshme dhe kishte kaluar kohë me miqtë në Londër përpara se ta sillnin në fabrikë ku i thanë se do të paguhej 300 £ për t’u kujdesur për bimët.

 

 

Prokurori Nik Strobl tha se Gasi kishte kaluar një periudhë të gjatë në një qendër paraburgimi pas arrestimit të tij të parë, por lirimi i tij u sigurua nga një avokat i punësuar nga një “bandë shqiptare”. Pas lirimit ai u dërgua në Maesteg për të punuar në një fabrikë tjetër kanabisi për të shlyer borxhin prej 10,000 £ që i detyrohej bandës.

Gasi, pa vendbanim të caktuar, më vonë u deklarua fajtor për dy akuza për prodhimin e kanabisit.