Pjesa e trupit që shumica e njerëzve nuk e lajnë kur bëjnë dush

Është pjesa e vetme e trupit që tre të katërtat e njerëzve nuk e lajnë rregullisht në dush.

Bëhet fjalë për këmbët…

Por ekspertët shëndetësorë po u bëjnë thirrje njerëzve që t’i kushtojnë më shumë vëmendje këmbëve dhe të fillojnë t’i pastrojnë ato me sapun të paktën një herë në ditë.

Ata thonë se kujdesi i rregullt mund të ndihmojë dikë të shmangë infeksionet kërpudhore, mykun apo problemet me thonjtë, ose problemi i njohur si “këmba e atletit”.

Shumë njerëz shpesh shmangin larjen e këmbëve, duke supozuar se mjafton uji me sapun që i lan natyrshëm në dush. Dermatologët këshillojnë edhe pastrimin midis gishtërinjve dhe tharjen e plotë të këmbëve përpara se të veshin çorape dhe këpucë.

Njerëzit që kanë diabet duhet të lajnë këmbët çdo ditë dhe t’i kontrollojnë ato për plagë, prerje dhe flluska të kuqe. Kjo është për shkak se gjendja mund të zvogëlojë rrjedhën e gjakut në këmbë duke ngushtuar enët e gjakut, duke i lënë ato në rrezik më të madh të problemeve me këmbët.

Një sondazh nga produktet e kujdesit të markës Dollar Shave Club zbuloi se shumë njerëz refuzojnë të lajnë këmbët. Ata zbuluan se 50 për qind e burrave dhe grave nuk i lajnë kurrë, ndërsa një tjetër 25% thanë se nuk e bëjnë atë çdo ditë.


Shtuar 8.06.2023 15:54