Pas Ukrainës, zbulohet plani rus për vendet baltike

Rusia po shqyrton aktualisht revokimin e njohjes së pavarësisë së Lituanisë, tha deputeti i Dumës Shtetërore Yevgeny Fyodorov.

Fyodorov shtoi se Rusia mund të anulojë njohjen e saj të pavarësisë së Letonisë, Estonisë dhe Ukrainës gjithashtu në të ardhmen.

Ai kishte paraqitur në Parlamentin rus një projektligj për anulimin e vendimit të Këshillit Shtetëror të Bashkimit Sovjetik për njohjen e pavarësisë së Lituanisë.

Deputeti vuri në dukje se ky vendim është i paligjshëm sepse është nxjerrë nga organi antikushtetues, i cili ka shkelur disa dispozita të Kushtetutës së Bashkimit Sovjetik.

Fyodorov tha për “Sputnik” se kushtetuta e Bashkimit Sovjetik vendosi një sistem të veçantë dhe të veçantë për daljen e qyteteve të Vilnius, kryeqytetit të Lituanisë, Klaipeda, dhe termocentralit bërthamor Ignalina nga Bashkimi Sovjetik.

Ai tregoi se pas Lituanisë, e njëjta kërkesë mund të ngrihet për Estoninë, Letoninë dhe Ukrainën./albeu.com