Pas arrestimit, Thoma Gëllçi padit RTSH: Nuk hapën garë për drejtues pas shkarkimit

Ish-drejtori i RTSH, Thoma Gëllçi është arrestuar disa ditë më parë për korrupsion me tenderat dhe gjykata ka vendosur dëmim me burg për të dhe tre vartësit e tij.

Mësohet me anë të avokat, Dorian Matlia, Gëllçi ka pasditur RTSH-në pasi nuk ka hapur garë për drejues pas shkarkimit të Gëllçit, pasi ky i fundit donte të garonte prapë sepse ka pasur një platformë fituese.

Deri në këto momente, thotë avokati, gjykata duhet të vendosë t’i japë Gëllçit 5 paga.

Avokati gjithashtu kërkon gjykatës të anulojë vendimin e shkarkimit nga puna të Gëllçit. Ky i fundit kërkon dëmshpërblim 1 milion lekë të reja.

Kërkesat e Thoma Gëllçit:

Anulimi i vendimit të shkarkimit si  akt i paligjshëm.

Detyrimi i palës së paditur të paguajë në favor të paditësit një shpërblim dëmi në masën e pagave mujore që ai do të përfitonte që nga dita kur është liruar nga detyra deri në momentin e fillimit të detyrës së dejtorit të ri të RTSH.

Detyrimin e palës së paditur të paguajë në favor të paditësit pagën e 3 muajve për mosrespektim të afateve të njoftimit për zgjidhjen e  marrëdhëniesve të punës.

Detyrimin e palës së paditur të paguajë në favor të paditësit pagën e 2 muajve për mosrespektim të procedurës së zgjidhjes së marrëdhënies së punës.

Detyrimin e palës së paditur të paguajë në favor të paditësit për pagën e 5 mujve si shpërblim vjetërsie në punë.

Detyrim të paaguajë dëmshpërblim me vlerën 100.000 lekë për dëmin moral në formën e cënimit të reputacionit në shkaktuar përmes publikit të lajmit të shkarkimit nga detyra.

Detyrimin e palës së paditur të shpallë të hapur garën për drejtuesin e ri duk e i dhënë mundësinë paditësit të ushtrojë të drejtën e tij për të rikandidaurnë detyrën e dejtorit të RTSH.

/albeu.com/


Shtuar 13.10.2021 13:38