Partia Demokratike në Kosovë shpall zgjedhjet për drejtuesin e ri me 3 korrik

Partia Demokratike e Kosovës më 3 korrik do të zgjedhë kryetarin e saj të ri.

Që nga themelimi i saj, partia ka pasur për kryetar Hashim Thaçin , themeluesin që qëndroi për 16 vite dhe më pas Kadri Veselin për 5 vite. Të dy ish-kryetarët janë në Hagë ku akuzohen për krime lufte dhe duhet të fitojnë gjyqin për të fituar lirinë.

Momentalisht partinë e drejton Enver Hoxhaj i cili i humbi zgjedhjet e parakohshme për 14 shkurtit, por PDK gjithsesi tashmë është partia kryesore opozitare. Kryetari i ri do të jetë i treti në historinë 22-vjeçare të PDK.