Olta Xhaçka tregon kur do të mbahet mbledhja e dy qeverive: Do konkretizojmë marrëveshjet e mëparshme me Kosovën

Ministrja e Punëve të Jashtme, Olta Xhaçka, është shprehur se mbledhja e përbashkët mes dy qeverive, asaj të Shqipërisë dhe të Kosovës do të mbahet në Durrës, javën e fundit të nëntorit.

Komentet Xhaka i bëri në fjalën e saj pas mbledhjes së qeverisë shqiptare.

Xhaçka në fjalën e saj ka bërë me dije se në prioritet të mbledhjes së dy qeverive do të jetë futja në zbatim e 86 marrëveshjeve të arritura deri më tani në takimet e mëparshme.

“Në fokus të veçantë mbledhja mes dy qeverive mes Kosovës dhe Shqipëri. Mbledhja e7 e përbashkët ku do të bëhet një rikalim i të gjithë marrëveshjeve të lidhura deri më tani. Janë 86 marrëveshje, dhe vullneti për ta çuar para këtë është bërë i ditur dhe nga kryeministri Rama në vizitën e tij në Kosovë. Në fokus të diskutimit ka qenë dhe skanimi i të gjithë marrëveshjeve të lidhura deri më tani.

Qëllimi i kësaj është që të çojmë para këtë proces dhe të gjithë marrëveshjet që për arsye objektive ose jo për ti çuar përpara. Në mbledhjen e dy qeverive do të prekin fusha si , ekonomia, drejtësia, kultura, marrëdhëniet diplomatike. Sa i përket ministrisë së Jashtme të Kosovës dhe të Kosovës ne kemi vendosur që të krijojmë një grup të përbashkët pune”, ka thënë Xhaçka./albeu.com/