‘Nuk më zuri gjumi!’. Gëzim Tushi si rrallë herë mes emocioneve, ç’ndodhi?

Gëzim Tushi si asnjëherë më parë është përlotur në programin “Abc e Pasdites” me Ermal Peçin. Me shume emocione përjetoi kartolinën profesionale nga stafi por edhe teksa dëgjoi këngën polifonike gjatë rubrikës 1 jetë 5 këngë.

Grupi polifonik i Dukatit të Vlorës bëri që Tushi të përlotet, jo vetëm që Fatosh Likoj është mik i tij, por sepse kënga labe është aq e bukur e mund të dëgjohet nga të gjithë.

“Më emocionove për herë të dytë. Ky është Grupi i Dukatit dhe Fatosh Likoj, miku im, është talent i rrallë.  Unë jam nga Vërmiku, por grupin polifonik të Dukatit e kam majën e gjërit. Polifonia është struktura më kompakte e zërave dhe polifonia labe është e mrekullueshme”.

Ai theksoi se është vlonjat dhe atje kthehet herë pas herë, madje jetën atje do ta mbylli.

Së fundmi ai u dekorua nga Presindenti Ilir Meta me titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” për të cilën tregoi se e ka përjetuar me emocione të forta, madje edhe gjumë nuk mund të flinte.

“Ishte një kënaqësi shumë e madhevpër arsye se 4 vjet më parë kishamarrë titullin tjetër të lartë “Mjeshtër i Madh”, dhe 4 vjet më vonë akordohet “Kalorës i Urdhit të Skëdnerbetu”. Të them të vërtetën atë natë e kam bërë gjumin copa copa”

Po a kanë dashur ta lëndojnë gjatë rrugëtimit profesional?

“Plot herë edhe në shuëm rastë në mnyrë të padrejtë, nga njerëz që kanë pasur firkë pushtetin e dijes, sidomos me ndonjë epror. Ata kanë dashuer të ridimensionojnë personalitetin tim, por nuk kanë mundur”.


Shtuar 13.12.2021 18:41