Nuk është kërkuar zyrtarisht përjashtimi i Irena Gjokës, reagojnë avokatët e Berishës

Avokatët e ish-kryeministrit, Sali Berisha kanë reaguar pas njoftimi të GJKKO se pala e Berishës s’ka kërkuar ende zyrtarisht përjashtimin e gjyqtares, Irena Gjoka.

Në reagimin e tyre, avokatët kërkojnë që GJKKO të informojë, se cila është arsyeja që deri në orarin zyrtar nuk vuri në dispozicion vendimin e papranueshëm së kërkesës për përjashtimin e gjyqtares, Irena Gjoka, ashtu sikurse i’u premtua avokatëve zyrtarisht dhe verbalisht.

“GJKKO të informojë, se cila është arsyeja qe deri ne orarin zyrtar nuk vuri ne dispozicion vendimin e papranueshmërisë se kërkesës për përjashtimin e gjyqtares Irena Gjoka sikurse i’u premtua avokateve zyrtarisht dhe verbalisht”, u shprehën ata në reagimin e tyre.

Zyra e shtypit të GJKKO, njoftoi pak më parë se deri në orën 16:00 të ditës së sotme (29 dhjetor ) në sekretariatin e gjykatës nuk është paraqitur kërkesë me shkrim nga avokatët e Berishës për përjashtimin e gjyqtares.

“Përshëndetje të nderuar! Në vijim të interesit të shfaqur nga gazetarët Ju bëjmë me dije se deri në orën 16.00, në sekretarin e gjykatës nuk është paraqitur kërkesë me shkrim e avokateve të shtetasit Sali Berisha për përjashtimin e gjyqtares Irena Gjoka! Duke Ju falenderuar për bashkëpunimin”, thuhej në njoftim.