Nga fryrja në dhimbje torturuese, çfarë mund të ndodhë nëse hani shumë shalqi

Në vapë, asgjë nuk freskon më mirë se një shalqi i ftohtë.

Por këtu fillojnë problemet e mundshme.

Ekspertët paralajmërojnë se nëse e teproni me shalqirin, pasojat mund të jenë shumë të rënda, nga një atak i urolithiasis (prania e një ose më shumë gurëve, d.m.th. gurëve në traktin urinar), deri te fryrja e barkut, e deri te rritje të nivelit të sheqerit në gjak .

Personat që vuajnë nga diabeti, rezistenca ndaj insulinës dhe çrregullime metabolike duhet të kenë parasysh sasinë e shalqinit që konsumojnë, sepse janë veçanërisht të rrezikuar raporton albeu. Gjithashtu personat që kanë probleme me zorrët nuk duhet ta teprojnë, sepse fryrja e barkut është e pashmangshme.

Ekspertët thonë se nëse dikush ka gurë në traktin urinar dhe ha sasi të mëdha shalqiri, këto gurë mund të fillojnë dhe të shkaktojnë dhimbje të tmerrshme .

Të gjithë ata që i kanë mbijetuar ndonjëherë një “sulmi me gurë” e dinë se sa e dhimbshme është dhe ndihma e mjekut është e nevojshme.

Këshilla është të mos merrni më shumë se 300 gram shalqi gjatë ditës./albeu.com

Shtuar 30.08.2022 15:08