Nëse dyshoni se partneri juaj po ju gënjen, vini re këto 5 shenja

Nëse keni filluar të dyshoni se partneri juaj gënjen dhe është e vështirë të kuptoni nëse shqetësimet tuaja janë të justifikuara, janë 5 shenjat që do t’ju konfirmojnë.

1. Ju vëreni ndryshime të papritura në sjellje dhe qëndrim

Ju ndoshta e njihni partnerin tuaj më mirë se kushdo, kështu që nëse vëreni një ndryshim të madh në mënyrën se si ata po veprojnë, ky është një flamur i kuq.

“Ndryshimet e papritura në sjellje ose qëndrim mund të jenë një shenjë se partneri juaj po përpiqet të fshehë diçka ose po ndihet fajtor për diçka”, thotë Kerry Lauders, menaxhere e shëndetit mendor në Startups Anonymous, për Best Life.

Kur kapen në një gënjeshtër, njerëzit priren të jenë hipervigjilentë dhe si rezultat sillen në mënyrë të dyshimtë. Gënjeshtra mund ta bëjë një person të ndryshojë rutinën e tij dhe të adoptojë mënyra të reja për të punuar, ose të fillojë të jetë më i dashur ose të largohet në momentet kur dikur qëndronte në shtëpi.

2. Fsheh telefonin

Një mënyrë e zakonshme që njerëzit ndryshojnë sjelljen e tyre kur gënjejnë është të fshehin telefonin ose të ndryshojnë fjalëkalimin. Papritur partneri juaj duhet të largohet nga dhoma për t’iu përgjigjur një telefonate ose ka ekranin e tij të kthyer nga ju.

3. Historia që ai tregon thjesht nuk përputhet

Nëse filloni të ndiheni sikur partneri juaj nuk po ju tregon të gjithë historinë për diçka, ndoshta keni të drejtë. Kur shpjegimet duket se nuk kanë kuptim, ky është një tregues se mund të jeni duke u gënjyer përmes asaj që nuk është thënë.

Kjo është për shkak se partneri juaj mund të luftojë për të treguar të gjithë historinë. Ata mund t’ju thonë një gjë një ditë dhe diçka krejtësisht të ndryshme ditën tjetër. Ata gjithashtu mund të kundërshtojnë vetveten.

4. Shmang kontaktin e drejtpërdrejtë me sy me ju

Thuhet se sytë janë dritarja e shpirtit dhe nëse personi tjetër ju mban sekrete, ata do të fillojnë të shmangin kontaktin e drejtpërdrejtë me sy.
Kjo mund të tregojë se ata janë të pakëndshëm dhe përpiqen të shmangin kapjen në një gënjeshtër. Ata gjithashtu mund të mos ju shikojnë sepse ndihen të turpëruar ose fajtor për sjelljen e tyre.

5. Ai thotë se nuk gënjen

Ndonjëherë, shenja më e qartë e një gënjeshtre është se ata gënjejnë plotësisht për ndershmërinë e tyre. Nëse partneri juaj i fillon fjalitë e tij me thënie si “Unë nuk do të gënjej” ose “të jem i sinqertë”, ky mund të jetë një tregues kryesor që ai në të vërtetë po bën të kundërtën.

Nëse jeni një person i ndershëm, atëherë nuk keni nevojë të filloni çdo fjali duke deklaruar se jeni i sinqertë ose se nuk do të gënjeni.


Shtuar 19.05.2023 23:23