Nëntë ditë “nën pushtetin” e flakëve, çfarë ka mbetur pas zjarrit në masivin pyjor Pishporo-Darëzezë

Masivi pyjor i Pishporos u përfshi nga flakët 9 ditë më parë dhe ajo çfarë ka mbetur pas zjarrit është tragjike.

Mijëra hektarë me pyje janë bërë shkrumb e hi.

Forcat zjarrfikëse shqiptare e kishin të vështirë ndërhyrjen nga toka për shkak të terrenit.

Greqia na erdhi në ndihmë dhe dërgoi dy avionë Canadair, të cilët asistuan nga ajri për fikjen e flakëve.

 


Shtuar 4.10.2023 16:16

Tags: , ,