Nata e Kadrit në Mekë/ 2.5 milionë myslimanë në vendin e shenjtë

Xhamia Al Haram në Mekë, Arabi Saudite, ishte e mbushur plot me rreth 2.5 milionë besimtarë nga e gjithë bota që u falën në Xhaminë e Shenjtë përpara Namazit të Taravive të premten, natën e 27-të të Ramazanit 1445.

Nata e 27-të e Ramazanit quhet Nata e Kadrit, ose Nata e Kadrit dhe konsiderohet të jetë dita më e shenjtë e kalendarit islamik.

Bie në një nga netët teke gjatë 10 netëve të fundit të Ramazanit. Gjatë kësaj nate, ajetet e para të Kuranit famëlartë iu shpallën Profetit Muhamed (a.s.).

Që nga mëngjesi i së premtes herët, rrugët që të çojnë drejt Mesxhid Al Haram të premten, ishin të mbushura me besimtarë.

Adhuruesit falnin namazin e jacisë, teravive dhe kijamul leylit.

Në rrjetet sociale, po qarkullojnë shumë fotografi dhe video të besimtarëve që vërshojnë në xhaminë e madhe, të gjitha katet e saj, oborrin dhe korridoret e saj.Shtuar 6.04.2024 12:22