“Mund të isha në vendin e Gjeorgjias!” Ish-bashkëshortja e 39-vjeçarit: Ai më rrihte dhe më mbyllte në shtëpi

Të tjera detaje po dalin në dritë, për 39-vjeçarin që vrau mizorisht me thikë bashkëshorten e tij 41-vjeçare, Gjeorgjia Murati, e cila ishte edhe shtatëzanë.

Për mediat ka folur edhe ish-bashkëshortja e autorit, më të cilin është divorcuar disa vite më parë dhe ka fëmijë.

“Unë mund të isha në vendin e Gjeorgjias” shprehet ajo. Ajo thekson se për shtatë vite që kanë qenë të martuar, kishte qenë viktimë e sjelljeve abuzive dhe rrahjeve brutale nga i pandehuri.

“Ne ishim bashkë për shtatë vjet dhe ai ishte gjithmonë i dhunshëm, duke më goditur sepse ishte xheloz. Ai ishte shumë i dhunshëm, nuk më linte të dilja, kujdesesha vetë për shtëpinë dhe fëmijët dhe kishte shumë dru”, thotë gruaja.

Prita e vdekjes ndaj 41-vjeçares

Sipas informacioneve, agresorët kanë pritur që 41-vjeçaren Gjeorgjia Murati të kthehej në shtëpi dhe sapo ajo ka kaluar nga dera e përparme e kanë sulmuar.

Më pas ajo u dërgua në dhomën e gjumit ku partneri i saj e plagosi për vdekje me një objekt të mprehtë në zonën e qafës së mitrës. Më pas e futën në një bagazh dhe e çuan në një zonë të largët të Halkidikit, ku e hodhën trupin në një luginë.

Hetimet për motivin e vrasjes

Policia greke duke përdorur provat që disponon, po kërkon motivin e vrasjes mizore, ndërsa në bazë të asaj që pretendon shoku i partnerit të 41-vjeçares, dyshohet se nuk ishte dakord me shtatzëninë dhe gjithashtu spekulohet se mes çiftit ka pasur dallime financiare.

Megjithatë, deri më tani, partneri 39-vjeçar i gruas fatkeqe mohon çdo përfshirjen, duke pretenduar se ai nuk ka asnjë lidhje me vrasjen e 41-vjeçares dhe se shoku i tij gënjen.

“Teatri” për fshehjen e ngjarjes

Autorët, pasi janë kthyer në vendin e krimit, kanë tentuar të asgjësojnë gjurmët, duke pastruar banesën nga provat, të cilat i kanë hedhur në vende të ndryshme në zonën e gjerë të Kalamarisë.

Bëhet fjalë për rroba, sende personale të 41-vjeçares, si dhe dyshekun e krevatit mbi të cilin u vra Gjeorgjia.

Madje, për të mashtruar autoritetet policore, pas krimit kanë vendosur një dyshek tjetër në shtrat.

Vërehet se gjurmët e gjakut të viktimës janë gjetur në dyshekun që u gjet i hedhur në zonën e Kalamarisë.

Rrëfimi

Mesditën e së hënës (8 janar) dy autorët kanë ardhur pranë autoriteteve, ku miku i partnerit të Gjeorgjisë fatkeqe gjatë marrjes në pyetje nga autoritetet ka rrëfyer pjesëmarrjen në vrasje.

Në vijim të udhëzimeve të tij, punonjësit e policisë pasditen e së njëjtës ditë shkuan në vendin e shkretë ku kishin braktisur 41-vjeçaren dhe pas hetimeve u gjet trupi i saj.

Zhdukja e 41-vjeçares, u raportua më 2 janar, ndërsa 24 orë më vonë është lëshuar njoftimi përkatës përmes shërbimit Missing Alert.