Mos i neglizhoni! 6 shenjat që tregojnë se shtëpia juaj ka probleme elektrike

Është e zakonshme që disa pajisje nxehen ndërsa përdoren, por nuk është një shenjë e mirë nëse nxehet edhe vetë priza. Nëse kjo ju ndodh ndonjëherë, hiqni telat nga priza menjëherë dhe mos i vendosni përsëri derisa të rregullohet priza.

Jo, ju nuk jetoni në një shtëpi të përhumbur. Dritat që dridhen mund të jenë shenjë e një lidhje elektrike të lirshme. Për të gjetur problemin, kontrolloni për të parë se sa llamba vuajnë nga e njëjta çështje. Nëse gjeni vetëm një dritë të keqe, problemi duhet të jetë në instalimet elektrike. Por nëse shfaqen më shumë drita të ndezura, problemi mund të kthehet përsëri në qark dhe duhet të kontrolloni kutinë e ndërprerësit ose rënien e shërbimit jashtë shtëpisë tuaj.

Prizat elektrike nuk janë të fiksuara në mur.

Nëse nuk janë mjaft të shtrënguar, ata mund të nxijnë telat e tyre, duke çuar në shkëndija, qarqe të shkurtra dhe madje mund të paraqesin rrezik zjarri.

Ka minj përreth shtëpisë tuaj.

Pavarësisht nga madhësia e tyre të vogëla, minjtë mund të jenë frikësues për shumë njerëz. Dhe nëse nuk kujdeseni për instalimet elektrike, i keni të gjitha arsyet të trembeni. Këta brejtës të vegjël mund të gërvishin qarqet tuaja dhe të lënë pas rreziqet e një goditjeje ose një shkëndije.

Instalimet elektrike janë bërë prej alumini.

Alumini është përdorur në shumë instalime elektrike në të kaluarën, ka të ngjarë për shkak të mungesës së bakrit në mes të viteve ’60. Por një studim kombëtar i kryer në Shtetet e Bashkuara tregoi se ky lloj instalimi shkaktonte rrezik zjarri në shumë shtëpi. Oksidimi i aluminit mund të mbinxehet kur tela është e lidhur me lidhjet, daljet dhe pajisjet e dritës. Për shkak të kësaj, çdo rrymë e tepërt mund të çojë në një zjarr.

Një erë e djegur rreth shtëpisë

Pavarësisht nëse jeni të shqetësuar për qarqet tuaja elektrike ose biskotat tuaja në furrë, një erë e djegur është zakonisht një shenjë e keqe. Instalimet nuk duhet të ngrohen deri në pikën që mund të shkrijnë mbulesën e saj plastike, por nëse kjo ndodh, duhet të identifikoni burimin menjëherë për të parandaluar një rrezik zjarri./albeu.com