Mos e hidhni lëngun e turshive, 4 përfitime që merrni nga konsumi i tij

Të gjithë shqiptarët, kush më shumë dhe kush më pak janë “fansa” të shijes karakteristike të turshive.

Por, ajo që ndoshta nuk e dinit është që jo vetëm turshitë janë të mira,por edhe lëngu i tyre është shumë i shëndetshëm për organizmin tuaj.

Jo rrallë herë na ndodh që as konsumimit të turshive, na ndodh shpesh që ta hedhim lëngun e tyre. Por, në fakt lëngu duhet mbajtur dhe konsumuar pasi ai lëng është çudibërës për organizmin tonë.

Sipas specialistëve, lëngu i turshive:

-Ndalon dhimbjen e muskujve

-Përmirëson sistemin imunitar

-Ndihmon të humbisni në peshë

-Rregullon nivelin e sheqerit në gjak.


Shtuar 18.02.2023 16:04