Mijëra trupa britanike do të dërgohen në Evropë, një pjesë e tyre do të vendosen në Maqedoninë e Veriut

Rreth 8,000 ushtarë britanikë do të dërgohen në Evropën Lindore për të marrë pjesë në stërvitjet ushtarake të dizajnuara për të luftuar agresionin rus.

Dislokimi, i cili është një nga më të mëdhenjtë që ka ndodhur që nga Lufta e Ftohtë, do të vendosë trupa në vende nga Finlanda në Maqedoninë e Veriut, raporton Sky News

Dhjetëra tanke dhe më shumë se 100 automjete të blinduara luftarake do të dërgohen gjithashtu në vendet këtë verë sipas planeve që janë përforcuar që nga fillimi i luftës në Ukrainë.

Forcave të armatosura do t’u bashkohen dhjetëra mijëra trupa nga NATO dhe aleatët e Forcave të Përbashkëta Ekspeditore, të cilat përfshijnë Danimarkën, Islandën dhe Norvegjinë.

Ministria e Mbrojtjes tha se stërvitjet e planifikuara do të përmirësojnë aftësinë e trupave të Mbretërisë së Bashkuar dhe Finlandës për të punuar krah njëri-tjetrit, “duke penguar agresionin rus në Skandinavi dhe shtetet baltike”.

Sekretari i Mbrojtjes Ben Wallace tha se masa do të tregojë “solidaritet dhe forcë”.

“Siguria e Evropës nuk ka qenë kurrë më e rëndësishme. Këto stërvitje do të shohin trupat tona të bashkojnë forcat me aleatët dhe partnerët në të gjithë NATO-n dhe Forcën e Përbashkët të Ekspeditës në një shfaqje solidariteti dhe fuqie në një nga dislokimet më të mëdha të përbashkëta që nga Lufta e Ftohtë.”./albeu.com