Me çfarë ta kombinoni stërvitjen për më shumë mirëqenie dhe lumturi në vitin 2024

Ne priremi, në fillim të çdo viti, të vendosim objektiva, duke u përpjekur të krijojmë një jetë më të lumtur dhe një jetë të përditshme plot mirëqenie. Nëse edhe ju jeni në kërkim të një rutine të re të shëndetit të shëndetshëm, mos kërkoni më tej, sepse Universiteti i Batrh ka përgjigjen.

Sipas studimit përkatës, të publikuar në Mental Health and Physical Activity, sekreti qëndron në dy ndryshime të stilit të jetesës: aktivitetin fizik dhe vëmendjen. Shumë punime shkencore kanë theksuar më parë përfitimet e këtyre dy praktikave për shëndetin fizik dhe mendor, megjithatë gjetjet e reja mbështesin se përfitimi është edhe më i madh se kombinimi i tyre.

Studimi i psikologes Masha Remskar nga Departamenti i Shëndetësisë i universitetit argumenton se ndërgjegjja mund të ‘zhbllokojë’ adoptimin e ushtrimeve të rregullta, duke pasur parasysh se vetëm mendimi i tij shkakton shumë njerëz të kenë frikë, për shkak të përpjekjes që duhet të bëjnë, nga mundësia. dhimbje, por edhe ndjenjën e dështimit.

Analiza aktuale arriti në përfundimin se ndërgjegjja është shumë efektive në reduktimin e ankthit dhe stresit, duke i ndihmuar njerëzit të afrohen me qëllimin e një jete të lumtur dhe të përmbushur. Studimi zbuloi, në fakt, se përfitimet e kombinimit të këtyre dy praktikave janë po aq të rëndësishme si për njerëzit e shëndetshëm ashtu edhe për njerëzit që përballen me probleme shëndetësore.

Bazuar në gjetjet e hulumtimit, ekipi hulumtues krijoi dhe publikoi të parin nga dy kurset audio të ndërgjegjes, të cilat synojnë të ndihmojnë njerëzit të integrojnë ushtrimet në jetën e tyre. Në një fazë të dytë, do të publikohet një udhëzues i dytë, i cili do të fokusohet në ruajtjen e këtij zakoni.

Dr. Nga ana e saj, Remskar shpjegon se “fillimi i vitit 2024 i vendosur për të ushtruar më shumë mund të ketë përfitime reale për shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Ne e kuptojmë se fillimi dhe mbajtja e një zakoni të ri është e vështirë. Mindfulness mund të na ndihmojë të ‘trajnojmë’ forcat psikologjike që na nevojiten për t’u ushtruar dhe për të qenë më në harmoni me trupin tonë , duke e bërë ushtrimin më interesant dhe duke na ndihmuar të njohim përfitimet e tij . “


Shtuar 4.01.2024 22:20