Mbron lëkurën nga dielli dhe ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës, përfitime shëndetësore të çokollatës së zezë

Çokollata e zezë është e mbushur me lëndë ushqyese që mund të ndikojnë pozitivisht në shëndetin tuaj.

Studimet tregojnë se çokollata e zezë (cilësore) mund të përmirësojë shëndetin tuaj dhe të ulë rrezikun e sëmundjes së zemrës.

Disa nga përfitimet janë:

1. Vlera ushqyese

Nëse blini çokollatë të zezë cilësore me një përmbajtje të lartë kakao, atëherë ajo është mjaft ushqyese. Çokollata e zezë cilësore është e pasur me fibra, hekur, magnez, mangan dhe disa minerale të tjera.

2. Burim i fuqishëm i antioksidantëve

Çokollata e zezë është e pasur me përbërje organike që janë biologjikisht aktive dhe funksionojnë si antioksidantë, këto përfshijnë polifenole, flavanole dhe katekina, etj.

3. Përmirëson qarkullimin e gjakut dhe tensionit e ulët të gjakut.

Flavanolët në çokollatën e zezë mund të stimulojnë endotelin, për të prodhuar oksid nitric, një nga funksionet e tij është dërgimi i sinjaleve në arteriet për t’u çlodhur, gjë që ul rezistencën ndaj rrjedhjes së gjakut dhe për këtë arsye zvogëlon presionin e gjakut.

4. Mund të Ulë Rrezikun për Sëmundjet e Zemrës

Përbërja e çokollatës së zezë duket të jetë shumë mbrojtëse kundër oksidimit të LDL. Nëse konsumohet gjatë, kjo duhet të bëjë që shumë më pak kolesterol të depozitohet në arterie, duke rezultuar në një rrezik më të ulët të sëmundjeve të zemrës

5. Mund të Mbrojë Lëkurën Nga Dielli

Përbërjet bioaktive në çokollatën e zezë mund të jenë gjithashtu të shkëlqyera për lëkurën tuaj. Flavonolët mund të mbrojnë nga dëmtimi i diellit, të përmirësojnë rrjedhjen e gjakut në lëkurë dhe të rrisin dendësinë dhe hidratimin e lëkurës.

6. Mund të Përmirësoni Funksionin e Trurit

Çokollata e zezë gjithashtu mund të përmirësojë funksionin e trurit, kakao ose çokollata e zezë mund të përmirësojnë qarkullimin e gjakut. Përmban gjithashtu stimulues si kafeina dhe teobrominë.

Ka prova të konsiderueshme që kakaoja mund të ofrojë përfitime të fuqishme shëndetësore, duke qenë veçanërisht mbrojtëse ndaj sëmundjeve të zemrës.