Mbretëresha shfaqet në ballkonin e Pallatit Buckingham (FOTO LAJM)

Mbretëresha Elizabeth II shfaqet në ballkonin e pallatit përballë një turme të madhe që rreshtonte qendrën tregtare, në fund të festimeve të Jubileut të Platinumit.

Ajo është e rrethuar nga Princi Charles dhe Camilla, dhe Duka dhe Dukesha e Kembrixhit me tre fëmijët e tyre.

Mbretëresha, në moshën 96-vjeçare, është monarkja më jetëgjatë e Mbretërisë së Bashkuar.

Ajo ka qenë në fron për 70 vjet që nga viti 1952, gjë që lejon Britaninë të festojë për herë të parë një Jubile mbretëror Platinum.

Ajo ndiqet nga Mbretëresha Viktoria e cila mbretëroi nga qershori 1837 deri në vdekjen e saj në janar 1901, për një total prej 63 vjetësh e shtatë muajsh.

Para tyre janë Xhorxhi III që mbretëroi për 59 vjet dhe Henri III për 56 vjet. Monarkët anglezë me mbretërimin më të gjatë

Por jashtë Britanisë së Madhe, ka pasur monarkë më gjatë mbretërues: Louis XIV i Francës, i cili sundoi për më shumë se 72 vjet që nga mosha 4 vjeç, dhe Bhumibol Adulyadej i Tajlandës, i cili ishte në fron për më shumë se 70 vjet (dhe më shumë ditë se Mbretëresha)./albeu.com