Mbërrin në Evropë vaksina Johnson & Johnson, ku shkuan dozat e para

Shpërndarja e vaksinës vetëm me një dozë Johnson & Johnson në Bashkimin Europian fillon sot. Siç njoftoi zyrtarisht Komisionerja e Shëndetit dhe Sigurisë Ushqimore Stella Kyriakidou, ky zhvillim do të ndihmojë në përshpejtimin e programeve të vaksinimit dhe BE do të jetë në gjendje të përmbushë objektivin për të vaksinuar 70% të qytetarëve të rritur deri në fund të verës.

BE pret gjithsej 55 milion doza të kësaj vaksine deri në fund të qershorit. Vaksina Johnson & Johnson aktualisht po mbërrin në Belgjikë.

36,000 doza do të merren megjithatë vaksinimet do të fillojnë brenda pak ditësh, siç raportohet nga rrjeti radioteleviziv RTL, kur pritet të përfundojnë procedurat në lidhje me detajet materiale dhe teknike. Vaksinimit të parë me Johnson & Johnson pritet të mbahet të mërkurën.

Pika e fortë e kësaj vaksine të re është se mjafton vetëm një dozë, që do të thotë se 36,000 doza janë të destinuara për një numër përkatës të qytetarëve.


Shtuar 12.04.2021 15:18