Margariti: Shpronësohen “Sarajet e Toptanëve”, hapësira që do ngremë do të jetë në funksion të artit dhe kulturës

Ministrja e Kulturës Elva Margarit, pas mbledhjes së qeverisë është shprehur se është aprovuar shpronësimi i “Sarajeve të Toptanëve”.

Më tej, Margariti tha se hapësira e re që do të ngrihet do të jetë në funskion të artit dhe kulturës.

“Ka përfunduar saga e banesës së toptanajve. Qeveria ka aprovuar shpronësimin e të gjithë pronësisë private të Toptanajve e cila do kalojë në projektin e restaurimit dhe rijetëzimin e kësaj hapësire në Tiranë. Kjo nisëm sot i vë fundin një episodi të gjatë që në mesin e gushtit të këtij viti kaloi dhe në një ngjarje tragjike.

Sot qeveria mori vendimin që kjo sagë të përfundojë me shpronësim. Hapësira që do ngremë është në fuksion të artit dhe kulturës. Godin aka histori që lidhet me banesën karakteristike tiranase. Ka vlera për historinë e saj si një nga hapësirat e para të librit. Sot kemi marrë vendimin që në të ardhmen të në do të përfshijmë një hapësirë tjetër për librin, American library për këtë kemi filluar dhe jemi në tratativa dialogu dhe me qeverinë Amerikane”, tha Margariti./albeu.com


Shtuar 22.10.2021 17:54