LIVE/ Tërheqja përfundimtare nga Afganistani, flet Biden: Lufta 20-vjeçare mbaroi!

Një ditë pasi trupat amerikanë u tërhoqën nga Afganistani, duke i dhënë fund luftës 20-vjeçare, Presidenti Joe Biden i është drejtuar me një mesazh popullit.

Në fjalën e tij, a i u shpreh se SHBA ishte e përgatitur për kolapsin e shpejtë të Afganistanit. Presidenti amerikan Joe Biden filloi fjalimin e tij duke falënderuar personelin ushtarak amerikan për punën e tyre duke evakuuar më shumë se 120,000 nga Kabuli.

Fjala e Biden: Lufta më e gjatë në historinë amerikane. Ne përfunduam një nga ngritjet ajrore më të mëdha në histori, me më shumë se 120 mijë njerëz të evakuuar në vende të sigurta.

Ky numër është më shumë se dyfishi i atij që shumica e ekspertëve mendonin se ishte e mundur. Asnjë komb, asnjë komb nuk ka bërë ndonjëherë diçka të tillë në të gjithë historinë.

Vetëm Shtetet e Bashkuara kishin kapacitetin dhe vullnetin dhe aftësinë për ta bërë atë. Ne e bëmë atë sot. Suksesi i jashtëzakonshëm i këtij misioni ishte për shkak të aftësisë së jashtëzakonshme, trimërisë dhe guximit vetëmohues të ushtrisë së Shteteve të Bashkuara dhe diplomatëve tanë dhe profesionistëve të inteligjencës.

Mora vendimin për të larguar trupat amerikane pasi mendova se ata afgane do të përgjigjeshin. Po nuk ndodhi kështu. Kreu i Qeverisë afgane u largua nga vendi. Nuk na e mori mendja se do të ndodhte kjo gjë.


Shtuar 31.08.2021 21:40