Leo DiCaprio reagon sërish: Vjosa të shpallet Park Kombëtar

Aktori i njohur Leonardo DiCaporio nuk ka ndërmend që thirrjen e tij ta mbyllë vetëm me një postim në Instagram. Ai është i vendosur ta çojë deri në fund mbrojtjen e Lumit Vjosa.

Kësaj here, përmes një postimi në Twitter, ka nxjerrë në foto të Sheshit Nënë Tereza ku është shkruar “Vjosa Park Kombëtar tani”.

DiCaproi bën thirrje që lumit Vjosa t’i jepet statusi Park Kombëtar. Kjo, shkruan ai, do të mbrojë zonën nga digat dhe një kërcënimet e reja nga shpimet e naftës dhe gazit.

 

Aktori më herët, në thirrjet e tjera, ka thënë se do të ishte një arritje e madhe për Shqipërinë dhe pjesën tjetër të Europës dhe parku mund të bëhet një model për Strategjinë e Biodiversitetit brenda kornizës së Marrëveshjes së Gjelbër./albeu.com


Shtuar 7.05.2021 12:14