Ky frut bën “mrekulli” për shëndetin tuaj, dy sëmundjet që kuron

Kaça është fryt i pasur me antioksidantë dhe gjithmonë i vlerësuar si simbol i shëndetit, i pjellorisë dhe i jetës së përjetshme.

Lëngu, farat dhe vaji kaçave janë jashtëzakonisht popullor. Shumë studime kanë vërtetuar se bëhet fjalë për një nga frutat më shërues në botë, për shkak të ndikimit pozitiv mbi sistemin kardiovaskular, nervor dhe kockor.

Frutat e kuq përveç vitaminës C, gjithashtu janë të pasura me vitaminë P, B12, B2, B1, K, A, si dhe karoten të cilët stimulojnë rezistencën natyrore të organizmit.


Shtuar 14.01.2022 19:18