Kushi e prerë: Studentët dhe pedagogët hyjnë në universitete vetëm me test PCR ose kartë vaksinimi

Ministrja e Arsimit Evis Kushi ka theksuar edhe njëherë në seancën e sotme në Kuvend, se studentët dhe pedagogët mund të hyjnë në universitete vetëm me kartën e vaksinimit ose testin e PCR.

Më tej tha se, studentët duhet t’i bashkohen këtij procesi për një vit akademik të suksesshëm.

“Të gjitha pedagogët dhe studentët mund të hyjnë në universitete vetëm me kartën e vaksinimit ose testin e PCR. Kjo javë është shpallur si java e vaksinimit masiv të studentëve. Ministria e Shëndetësisë është treguar e gatshme për të vënë personelin në dispozicion të universiteteve.

Studentët duhet t’i bashkohen këtij procesi për një vit akademik të suksesshëm. Do këmbëngulja për vaksinimin sepse është mënyra më e mirë edhe duke u bazuar në të dhënat e shkencës edhe në të dhënat e vendeve të tjera.

Vaksinimi është i rëndësishëm për të gjithë ne por akoma më i rëndësishëm për studentët që kthehen në auditoret. Është e rëndësishëm që secili prej nesh të vaksinohet sepse ky proces është detyrim edhe ndaj shtresave vulnerabël. Kemi detyrimin të mbrojmë edhe ata që nuk vaksinohen dot. Ne e kemi detyrim dyfish për të mbrojtur atë”, u shpreh Kushi./albeu.com

 

 

 


Shtuar 14.10.2021 14:20