Kush është Enrique Riquelme? Biznesmeni që dëshiron të luftojë për presidencën e Real Madrid (FOTO LAJM)

Real Madrid mbyll një cikël katër-vjeçar këtë sezon me Florentino Perez si president. Kjo do të thotë që anëtarët e klubit thirren në qendrat e votimit për të zgjedhur presidentin e ri. Në tre zgjedhjet e fundit (vitet 2009, 2013 dhe 2017) presidenti aktual nuk kishte kundërshtar, por gjithçka mund të ndryshojë këtë herë.

Enrique Riquelme, pronari i kompanisë së energjisë Cox Energy, ka konfirmuar qëllimin për të “luftuar” për presidencën e Merengue. Në moshën 32 vjeçare, ai shpjegoi në një intervistë për ‘El Confidencial’ se “një tjetër gjë është fjalimi dhe një tjetër, faktet.

Për të kandiduar për president duhen disa kushte , të kesh të paktën 20 vite anëtar i klubit të Realit, kusht ky që Riquelme e plotëson pasi është anëtar i klubit që prej moshës 12 vjeç dhe duhet të kesh kapital 15% të buxhetit të klubit që shkon deri në 90 milion euro që nuk është aspak pengesë për kandidimin e 32-vjeçarit, pasi kompania e tij vlerësohet 300 milionë dollarë.

“Tani për tani klubi duhet të marrë një drejtim tjetër dhe të përmirësojë menaxhimin e tij, duke u bërë një klub global. Nuk të bën global një turne veror në Amerikë.

Unë shoh mundësinë e zbatimit të përvojave që kam fituar dhe menaxhimin e një bordi profesional dhe jo të përbërë nga miq, në mënyre që ta çojmë klubin në një nivel tjetër’’, u shpreh biznesmeni ambicioz.

Shtuar 26.03.2021 09:03