Kryeministri i Hungarisë kritika BE-së: Të papërgjegjshëm

Kryeministri i Hungarisë Viktor Orban ka kritikuar Komisionin Evropian për atë që ai e quajti sjellje “të papërgjegjshme” në lidhje me mënyrën se si është trajtuar një ndalim i propozuar i naftës ruse.

Me të mbërritur në samitin e liderëve të BE-së në Bruksel, ai tha se Komisioni, i cili zhvillon ligjet për vendet anëtare, kishte dështuar të negocionte siç duhet embargon me vendet anëtare.

Ai tha se ndalimi i naftës kishte ardhur “nga bluja”,  pa iu përgjigjur pyetjeve mbi sigurinë energjetike të Hungarisë. “Energjia është një çështje serioze. Ne kemi nevojë për zgjidhje dhe më pas sanksione”, tha ai.

Megjithatë, ai dha gjithashtu një notë pozitive për një kompromis të propozuar që do të përjashtonte naftën e tubacionit nga çdo ndalim, duke e përshkruar atë ide si “jo të keqe”.

“Është një qasje e mirë, por ne kemi nevojë për një garanci që në rast të një aksidenti me tubacionin… duhet të kemi të drejtën të marrim naftë ruse nga burime të tjera”, tha ai./albeu.com