Kryeministri britanik: Marrëveshja për klimën tingëllon si “zilja e vdekjes” për energjinë e qymyrit

Marrëveshja e klimës në Glasgow është një marrëveshje që ndryshon lojën, e cila tingëllon “zilja e vdekjes” për energjinë e qymyrit, tha kryeministri i Britanisë së Madhe, Boris Johnson.

Ndonëse vendet ranë dakord vetëm për të ulur gradualisht në vend të dhënies fund të përdorimit të qymyrit, Johnson tha se kjo ishte një arritje fantastike.

Ndryshimi u bë pas një ndërhyrjeje të vonuar nga Kina dhe India.

Kjo është hera e parë që planet për të reduktuar qymyrin janë përmendur në një marrëveshje të tillë klimatike.

Marrëveshja u arrit pasi samiti i Glasgow COP26 kaloi në orar shtesë të shtunën.

Johnson tha se pavarësisht arritjeve të samitit, reagimi i tij ishte i mbushur me zhgënjim./albeu.com