Këto janë gabimet më të zakonshme që bëjmë kur lajmë dhëmbët

Larja e rregullt e dhëmbëve është një nga gjërat më të rëndësishme për higjienën orale.

Megjithatë, që larja e dhëmbëve të jetë efektive, nuk mjafton të jetë e rregullt, por duhet bërë edhe në mënyrën e duhur.

Në fakt, shumë njerëz bëjnë tre gabime themelore dhe të shpeshta.

Ne përdorim furçën e gabuar të dhëmbëve

Shumë njerëz zgjedhin një furçë dhëmbësh të fortë pasi besojnë se pastron dhëmbët në mënyrë më efektive. Sidoqoftë, furçat e forta të dhëmbëve duhet të përdoren vetëm nga ata që kanë kurora ose ura prej porcelani në dhëmbë.

Ne i lajmë dhëmbët në kohën e gabuar

Dhëmbët duhet të lahen të paktën 2 herë në ditë, një herë në mbrëmje para gjumit dhe një herë në mëngjes, pasi të kemi ngrënë mëngjes.

Ne nuk përdorim fill dentar

Furça e dhëmbëve pastron sipërfaqet e dhëmbëve, por jo hapësirat midis dhëmbëve, ku fillon sëmundja e mishrave të dhëmbëve dhe krijohet më lehtë kariesi. Kjo është arsyeja pse duhet të përdorni fillin, veçanërisht nëse keni dhëmbë me hapësira të ngushta ndërdhëmbore ose nëse dhëmbët tuaj janë të shtrembër.

Shtuar 1.09.2022 18:51