Këshilli i Emërimeve në drejtësi, Olsian Çela shpall kandidaturën

Kryeprokurori Olsian Çela kandidon për t’u bërë anëtar i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Njoftimi:

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, në zbatim të nenit 221, pika 4, të Ligjit nr. 115/2016, “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë” i ndryshuar, publikon më poshtë listën e kandidatëve të cilët plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore për t’u përfshirë në shortin për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Kandidatët të cilët plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore:

  1. I) Prokuroria e Përgjithshme

Olsian Çela;

Thoma Jano;

Arqilea Koça;

Alfred Progonati;

Alma Muça;

Anila Leka;

Kudusi Shahu;

Kujtim Luli;

Sokol Stojani.

  1. II) Prokuroritë e Apeleve

Elvin Gokaj, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Durrës);

Ludovik Dodaj, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Durrës);

Etien Kapo, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Durrës);

Gjon Fusha, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Gjirokastër);

Irma Balli, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Korçë);

Lazer Çardaku, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Shkodër);

Kleanth Zeka, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);

Genti Xholi, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Tiranë);

. Arben Qosja, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Tiranë

Kandidatët të cilët nuk plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore:

  1. I) Prokuroritë e Apeleve

Rozeta Qirjaqi¹, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Korçë);

Erion Çela², (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);

Pelivan Malaj³, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);

Enrik Haxhiraj⁴, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);

Edmond Hyka⁵, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Tiranë);

Brahim Dragjoshi⁶, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Shkodër);

Këta prokurorë nuk plotësojnë kushtin e vendosur në nenin 221/1, gërma “b”, të ligjit 1. 115/2016, “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, i ndryshuar. Bazuar në nenin 62, pika 1, të Ligjit nr. 84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë, këta prokurorë konsiderohen të pezulluar nga ushtrimi i detyrës./albeu.com/


Shtuar 15.11.2021 15:38