Kërkesat e veçanta që Mbretëresha Elizabeth II kishte kur lindte çdo anëtar i ri i familjes

Pardje Mbretëresha Elizabeth II mbylli sytë përgjithmonë.

Ajo ndërroi jetë në Pallatin Balmoral, ku vajza e saj Anne dhe djali i saj Charles, i cili u bë Mbreti i ri me vdekjen e saj, morën pjesë në rrahjet e saj të fundit të zemrës.

Ndërkohë që familjarët janë të pikëlluar, të ndjekur nga shumë njerëz nga e gjithë bota, mediat i kujtojnë publikut fakte interesante nga jeta e mbretëreshës, duke zbuluar disa informacione të reja.

Është e vështirë për një person të zakonshëm të imagjinojë se si është të rritesh në një familje mbretërore dhe ndoshta a ju intereson se si është të rritësh fëmijë në kushte kaq specifike? Duhet të pranojmë se tema është mjaft magjepsëse. Pra, le të hedhim një vështrim në atë që dimë për rritjen e fëmijëve mbretërorë.

Para së gjithash, jo të gjithë në familjen mbretërore i nënshtrohen të njëjtave pritshmëri. Ndërsa jemi të sigurt që Mbretëresha Elizabeth II donte që të gjithë të ndiqnin të njëjtat rregulla kur bëhet fjalë për rritjen e fëmijëve, duket se ata që janë larg fronit kanë më shumë liri në zgjedhjen e stilit të tyre prindëror. Kjo u bë shumë e dukshme pasi Harry dhe Meghan Markle njoftuan se po tërhiqeshin nga detyrat mbretërore në janar 2020.

Gjinia nuk bëhet e ditur derisa të vijë fëmija

Edhe pse disa familje zgjedhin të presin për të zbuluar nëse do të kenë një djalë apo një vajzë, prindërit mbretërorë nuk e kanë këtë zgjedhje. Ata duhet të presin derisa të lindë foshnja për të ndarë lajmin me publikun.

Nëna mund të lindë në shtëpi ose në një spital privat të zbukuruar

Shumica prej nesh vendosin se ku të lindin në bazë të financave dhe afërsisë me spitalin. Ka shumë më tepër fleksibilitet për nënat mbretërore. Ata kanë qasje në pothuajse çdo skenar lindjeje që dëshirojnë, edhe pse shumica prej nesh e dinë se lindja rrallë shkon sipas planit.

Në të kaluarën, shumica e lindjeve mbretërore bëheshin në shtëpi dhe spitali më së shumti i silleshin nënës.

A mund ta imagjinoni një ekip të tërë mjekësh, mamive, anesteziologësh dhe kirurgesh më të mirë në vend të vendosen në shtëpinë tuaj për t’ju bërë lindjen më të sigurt dhe më të rehatshme?

Kjo definitivisht nuk është lindja juaj tipike në shtëpi. Në fakt, mbretëresha Elizabeth II lindi të katër fëmijët e saj në shtëpi.

Mbretëresha Elizabeth II ishte e para që mori lajmin për lindjen e një fëmije (përfshirë emrin)

Ndoshta vjehrra juaj (e madhe) do të donte gjithashtu të përfshihej në gjithçka që ju shqetëson, por çfarë nëse ajo kërkon të dijë gjithçka në fillim, dhe ju më së shumti duhet t’i bindeni asaj?

Siç është rasti me shumicën e lajmeve të familjes mbretërore, Mbretëresha Elizabeth II duhet të ishte e para që e dinte, madje edhe para gjyshërve të fëmijës.

Kjo nuk vlen vetëm për lindjen e një fëmije. Edhe pse Harry dhe Meghan Markle e kishin prezantuar tashmë Archie në botë përpara se ta sillnin për të takuar mbretëreshën Elizabeth II, ata duhej të prisnin deri pas vizitës për të ndarë publikisht emrin e tij.

Fëmijët zakonisht marrin tre deri në katër emra dhe zakonisht janë tradicionalë

Edhe pse fëmija juaj ka një emër ose ndoshta dy, fëmijët mbretërorë kanë tre ose katër emra.

Për më tepër, emrat në përgjithësi ndjekin traditën. Edhe pse Harry dhe Meghan thyejnë rregullat në shumë mënyra, edhe Archie Harrison iu dha një emër tjetër pas babait të tij (Harrison do të thotë djali i Harrit).

Rezulton se fëmijët mbretërorë bëjnë mirë pa mbiemra, por kjo ndoshta sepse në përgjithësi marrin edhe tituj, të cilët i marrin nga baballarët e tyre. Princesha Charlotte, për shembull, nuk do t’ua kalojë titullin fëmijëve të saj sepse është vajzë.

Ata kanë rregulla të veçanta për fluturimin me aeroplan

Është një rregull i zakonshëm që trashëgimtarët e drejtpërdrejtë të fronit nuk duhet të hipin në të njëjtin aeroplan.

Edhe pse kjo zakonisht respektohet, Mbretëresha Elizabeth II ndonjëherë ka bërë përjashtime duke pasur parasysh se udhëtimi modern ajror është më i sigurt se dikur.

Më poshtë janë rregulla të pazakonta diete

Familja mbretërore e merr seriozisht shëndetin e të gjithë anëtarëve, ndaj nuk është çudi që ka disa rregulla dietike që duhet të ndjekin të gjithë, përfshirë fëmijët.

Butakët dhe mishi i papërpunuar, për shembull, përgjithësisht janë të ndaluara për të gjitha familjet mbretërore, sepse konsiderohen si një rrezik shumë i madh për shëndetin.

Për më tepër, hudhra është gjithashtu e ndaluar sepse konsiderohet se e bën të pakëndshme ndërveprimin shoqëror. Ata gjithashtu shmangin përgjithësisht makaronat, orizin dhe patatet, përveç rasteve të veçanta.

Gjashtë të parët në radhën e kurorës kanë nevojë për leje për t’u martuar

Kur fëmijët mbretërorë të rriten dhe të jenë gati të martohen, ata do të duhet të kërkojnë miratimin e familjes për martesën e tyre nëse janë ndër gjashtë të parët në radhën e fronit.

Deri më tani këtë leje e ka dhënë Mbretëresha Elizabeth II dhe tani e tutje ajo do t’i kërkojë mbretit Charles III.