Kaloi në Rinas pa u pikasur, arrestohet në Gjermani i riu shqiptar për lidhje me “Ndragnhetën”

Një shqiptar është arrestuar nga policia gjermane, pasi ishte në kërkim nga autoritetet italiane.

29-vjeçari shqiptar mbërriti në aeroportin e Fiumicino nga Gjermania, pasi ndaj tij ishte lëshuar nga Gjykata e Apelit të Romës.
Hetimet ndaj tij kishin nisur në shkurt të vitit 2022, kur u çmontua një “Ndrangheta” lokale në komunat Anzio dhe Nettuno, kushtuar jo vetëm ndaj trafikut të drogës por edhe kushtëzimit të jetës politike lokale dhe kontrollit të aktiviteteve ekonomike dhe dhënies së kontratave lokale.
Në hetimin “Tritone” u dokumentua se si një nga anëtarët e ‘Ndrangheta’s, duke pasur aftësinë të importonte ngarkesa të mëdha narkotike nga Amerika e Jugut, për të përfituar të ardhura të mëtejshme, kishte zgjeruar aktivitetet e tij të shitjes së drogës nga komunat e Anzios dhe Anzios dhe Nettuno në komunat Rocca di Papa dhe Grottaferrata, duke ndërthurur biznesin e tij me ato të klanit.
Atë mëngjes, 29-vjeçari shqiptar ishte lokalizuar nga karabinierët në Shqipëri, për të cilin ndaj tij ishte lëshuar një urdhër arresti evropian dhe ishte aktivizuar Shërbimi i Bashkëpunimit Policor Ndërkombëtar. I riu u kap në bordin e një fluturimi të planifikuar që vinte nga Tirana dhe u nis për në aeroportin e Karlsruhe/Baden-Bade, ku policia gjermane e ndaloi.


Shtuar 4.12.2023 12:45