Johnson shkruan letër emocionuese për fëmijët e Ukrainës

Kryeministri britanik Boris Johnson ka shkruar një letër emocionuese për fëmijët e Ukrainës, duke i lavdëruar ata që kanë mbajtur kokën lart në “kohët më të vështira” dhe duke i siguruar ata se nuk janë vetëm, sipas një raporti nga PA Media.

Jonson tha se ishte “shumë i trishtuar” kur pa të rinj që mungonin në rrugët dhe parqet e Kievit kur ai vizitoi kryeqytetin ukrainas muajin e kaluar, duke shtuar: “Nuk mund ta imagjinoj se sa i vështirë duhet të ketë qenë ky vit për ju”.

“Kur presidenti juaj më tregoi rreth Kievit muajin e kaluar, mungesa e fëmijëve dhe të rinjve në rrugë dhe në parqe më bëri të ndihem shumë i trishtuar.

Që nga pushtimi, shumë prej jush janë detyruar të largohen nga shtëpitë. Keni lënë pas familjen, miqtë, kafshët shtëpiake, lodrat dhe gjithçka të njohur, duke kërkuar strehim në stacione nëntokësore, qytete të largëta, madje edhe vende të tjera. Nuk mund ta imagjinoj sa i vështirë duhet të ketë qenë ky vit për ju.

Shumë prej jush kanë parë ose përjetuar gjëra që asnjë fëmijë nuk duhet të dëshmojë.

Megjithatë, çdo ditë fëmijët ukrainas po na mësojnë të gjithëve se çfarë do të thotë të jesh i fortë dhe dinjitoz, të mbash kokën lart edhe në kohët më të vështira. Nuk mund të mendoj për ndonjë model më të mirë për fëmijët dhe të rriturit kudo.”, thuhet në letër

Më parë, Johnson vendosi të “dyfishojë përpjekjet” për të ofruar ushqim jetik dhe ndihmë humanitare për Ukrainën dhe për të siguruar që vendi të jetë në gjendje të eksportojë në pjesën tjetër të botës.

Në një telefonatë drejtuar presidentit të Ukrainës Volodymyr Zelensky të dielën, Johnson tha se britanikët janë “1000%” prapa popullit të Ukrainës.