I vetmi, ky është gazetari kinez që raporton i pashqetësuar në krah të ushtarëve rusë (VIDEO)

Lu Yuguang është një nga korrespondentët e rrallë – nëse jo i vetmi – i lajmeve të huaja, i përfshirë në trupat ruse, ndërsa ato vazhdojnë pushtimin brutal të Ukrainës.

Aksesi i tij i jashtëzakonshëm ka nxitur pikëpyetje rreth shtrirjes së bashkëpunimit midis Moskës dhe Pekinit.

Me një xhaketë dhe helmetë, reporteri kinez Lu Yuguang qëndron në faqen e një rruge ndërsa një tank rus vrumbullon më parë. “Unë jam në vijën e parë në Mariupol,” thotë ai në mikrofon.

Më pas ai interviston një ushtar rus i cili thotë se nuk është nervoz pasi ka “luftuar për tetë vjet”.

Në një shkrepje tjetër, Lu flet me një grumbull ushtarësh rusë në përsëri të një makine ushtrie.

Dërgesat janë të pazakonta për hyrjen e tij ose të saj të jashtëzakonshme – Lu, një reporter veteran i luftës për një gazetë kineze të informacionit, Phoenix TV, është ndoshta korrespondenti i vetëm jashtë shtetit i përfshirë me trupat ruse ndërsa ata vazhdojnë pushtimin brutal të Ukrainës.

Ai ka paraqitur histori nga qytetet nën sulmin rus që kur pushtimi filloi gati tre javë në të kaluarën, së bashku me Mariupol ku autoritetet vendase thonë se 1000 individë janë vrarë.