Hekurudha Tiranë-Durrës, Rama: Puna vijon me ritme të larta për të përfunduar në mars të 2024

Kryeministri Edi Rama e ka nisur ditën e sotme e ka nisur me kantierin e hekurudhës Tiranë-Durrës.

Rama me anë të një postimi në rrjetet sociale shkruan se puna vijon me ritme të larta për të përfunduar në mars të 2024.

“MIRËMËNGJES ? dhe nga kantieri i hekurudhës Tiranë-Durrës ku puna vijon me ritme të larta për të përfunduar në mars të 2024, ju uroj një ditë të mbarë?” shkruan Rama në postimin e tij.

Projekti madhor, pjesë e rrjetit hekurudhor europian, i cili duke nisur nga pranvera e vitit 2024 do të shkurtojë në 12 minuta distancën Tiranë-Rinas dhe në afro 22 minuta kohën e udhëtimit Tiranë-Durrës.

Projekti i rehabilitimit të hekurudhës Tiranë-Durrës dhe ndërtimit të zgjatimit të ri në Rinas është pjesë e Axhendës së Konektivitetit, që synon lidhjen mes rajonit e më gjerë me Europën, dhe në kuadër të Nismës së Berlinit.


Shtuar 20.12.2022 08:33