Gjërat që nuk duhet t’i ruani kurrë në dollapin poshtë lavamanit të kuzhinës

Hapësira nën lavamanin e kuzhinës ose të banjës suaj, mund të duket si një vend i mirë për të ruajtur disa sende. Por jo gjithçka mund të ruhetnë mënyrë të sigurt në këto vende. Kushtet e errëta dhe shpesh me lagështirë mund të krijojnë një terren të keq për mykun dhe bakteret, të cilët nga ana tjetër mund të shkatërrojnë disa materiale.

1. Pajisjet e vogla të kuzhinës

Tenxheret e ndryshme, tenxherja me presion dhe blenderi janë më mirë diku tjetër. Ato mund të dëmtohen nga çdo rrjedhje që vjen nga lavamani. Më mirë është t’i vendosni në një dollap në një kosh plastik.

2. Produktet e letrës

Mund të duket sikur hapësira nën lavamanin tuaj të kuzhinës do të ishte një vend i mrekullueshëm për të mbajtur facoleta letre, qese letre ose peceta, por ashtu si sendet elektronike, ato janë në rrezik të shkatërrohen nga lagështia (mendoni tubat që rrjedhin).

3. Detergjenti i lavastoviljes

Ruajtja e detergjentëve të lavastoviljes nën lavaman, është një zgjedhje e natyrshme dhe e bëjmë të gjithë me lehtësi, por ky vend nuk është shumë i sigurt, veçanërisht nëse keni kafshë shtëpiake ose fëmijë.

4. Qepë ose patate

Ju mund të jeni rritur në një familje ku ruajtja e qepëve dhe patateve nën lavaman ishte e zakonshme, por hapësira nën lavamanin e kuzhinës nuk është vend për artikuj ushqimorë. Në vend të kësaj, këto produkte që prishen duhet të mbahen diku në një vend të thatë, të errët dhe të freskët.

5. Pecetat dhe peshqirët.

Aksesorët shtesë të banjës si peshqirët dhe pecetat e tjera janë të ndjeshme ndaj mykut dhe kur ruhen nën lavamanin tuaj – një zonë e errët dhe e mbyllur – mund të ketë rritje të baktereve. Nëse keni mjaftueshëm hapësirë, palosura mirë në një dollap prej liri.

 

Shtuar 12.09.2022 21:50