Gjatë bllokimit, Facebook doli në shitje gabimisht

Gjatë bllokimit disa orësh të mediave sociale më të populluara në botë, kompanitë që merren me domain-et e listuan Facebook.com si të ishte në shitje.

Kjo ndodh sepse sistemet e automatizuara, të tilla si ato të përdorura nga kompanitë që tregtojnë domain-e, kërkojnë domeine të regjistruara që kanë skaduar, kohët e fundit janë bosh ose të braktisura.

Një listë e tillë është bërë gabimisht në regjistrin e domein-eve të Tregut Uniregistry, në pronësi të GoDaddy.

“Një palë që nuk zotëron domenin Facebook.com u përpoq ta rendiste atë për shitje në Uregistry.com, kështu që ne e përfshimë atë pa dashje në rezultatet e kërkimit. Meqenëse kompania nuk zotëron ose kontrollon domenin, ajo kurrë nuk ishte në rrezik të shitet dhe mbetet në pronësi të pronarit aktual, “tha GoDaddy për” Soft Observer “. /albeu.com/


Shtuar 6.10.2021 09:59