Gati 90.000 britanikë janë të gatshëm të hapin shtëpitë e tyre për refugjatët ukrainas

Rreth 89,000 njerëz kanë regjistruar interesin e tyre për të hapur shtëpitë e tyre për refugjatët ukrainas që po ikin nga lufta me Rusinë.

Dje, Michael Gove njoftoi se britanikët do të jenë në gjendje të sjellin çdo ukrainas në MB për të jetuar në shtëpinë e tyre për të paktën gjashtë muaj.

Refugjatët do të jenë në gjendje të jetojnë dhe punojnë në MB deri në tre vjet.

Faqja e internetit për regjistrimin e interesit ra për një kohë të shkurtër për shkak të kërkesës së madhe, transmeton Guardian. Deri në orën 9 të mëngjesit, 88,712 njerëz ishin regjistruar në skemë.

James Cleverly më herët tha se “10,000 njerëz çdo orë” po regjistroheshin, ndërsa një zëdhënës për faqen e internetit Homes for Ukraine tha se numrat po vazhdojnë të rriten.

Të paktën 2.6 milionë njerëz janë larguar nga shtëpitë e tyre që kur Rusia nisi një pushtim të Ukrainës më 24 shkurt.