Gabimet që bëni gjatë larjes dhe që ju dëmtojnë flokët

Shumë gra ankohen se flokët e tyre nuk janë me shkëlqim dhe të butë dhe realiteti është se të dyja gjinitë bëjnë mjaft gabime në kujdesin e flokëve.

Karakteristike është se dëmtimin më të madh të flokëve, veçanërisht flokëve të grave, e shkaktojnë kryesisht tharëset dhe pajisjet me e nxehta. Por edhe në proceset e thjeshta të kujdesit për flokët tanë si larja dhe kjo u ndodh meshkujve dhe femrave.

Janë gjithmonë ato gabime të vogla që bëjmë pa e kuptuar dhe shpesh këto janë për shkak të gërshërëve, yndyrës dhe cilësisë së dobët të flokëve.

Lexoni gabimet më të zakonshme që bëjmë kur lahemi…

1. Larja e përditshme

Larja e përditshme jo vetëm që nuk i ndihmon flokët dhe skalpin por përkundrazi e përkeqëson atë. Parukierët rekomandojnë që të lahemi më mirë një herë në tre ditë pasi duhet të ketë pak yndyrë përpara larjes.

2. Nuk është një shpëlarje e mirë

Shpëlarja e plotë është një nga procedurat bazë të larjes. Shumë gra shohin mbetje shampo në flokët e tyre sepse nuk e kanë hequr plotësisht atë në shpëlarje, gjë që i shqetëson të gjitha ditët në vijim. Përveç kësaj, ato nuk kanë nevojë të shtojnë shampo shumë herë dhe të shpëlahen çdo herë. Mjafton një.

3. Teproni me shampon dhe balsamin

Produktet e kujdesit të flokëve padyshim ndihmojnë në varësi të llojit të flokëve tuaj, por nuk duhet ta teproni. Sidomos shumë balsam dhe veçanërisht në rrënjë mund t’i bëjnë ato veçanërisht të yndyrshme dhe të duken “të padisiplinuara” brenda pak orësh.

4. Ujë shumë i nxehtë

Uji i ftohtë në fund të larjes ndihmon majat të ruajnë lagështinë ndaj është më mirë të shmangni ujin pothuajse të nxehtë ose të nxehtë dhe idealja është t’i lani të ftohtë që të jenë gjithmonë me shkëlqim dhe të shëndetshëm dhe të mos prishen.


Shtuar 9.05.2023 13:25

Tags: , ,